Goede voornemens

Ligstoelen en een parasol. Als metafoor voor de vakantie. Door Marketingcoach Selma Foeken strand

“Na de vakantie moet het echt anders!”. Dit is wat is wat ik veel trainers in de zomer hoor zeggen.

De zomervakantie heeft vaak hetzelfde effect als Oud & Nieuw: er worden goede voornemens gemaakt. Er komt een nieuw trainingsseizoen aan en in dit nieuwe seizoen moet het echt anders.

Veel trainers willen namelijk meer dan alleen het afdraaien van trainingen, ook al zijn opdrachtgevers tevreden en deelnemers enthousiast. Ze zijn namelijk zelf minder tevreden en hebben het gevoel dat er meer in hen zit dan er nu uit komt.

Ze verlangen stiekem naar een eigen trainingsaanbod. Dus maken ze tijdens hun vakantie plannen voor na de zomer.

Het is alleen lastig om écht met deze plannen aan de slag te gaan. Dat herken je zelf misschien ook wel. Want voor je het weet heb je alweer heel veel trainingen aangenomen en zit je agenda bomvol. En heb je helemaal geen tijd meer om die mooie zomerse plannen uit te werken.

Daarnaast zijn wij mensen er héél goed in om plannen af te schieten nog voor ze concreet zijn. Ook herkenbaar?

Bij trainers ziet dat ‘afschieten’ er vaak zo uit: Wie zit er nou op mijn trainingen te wachten? Er zijn al zoveel mensen die dit soort trainingen geven. En wie wil er nou voor betalen? Bovendien: wie ben ik om deze trainingen te geven?

Als je bij voorbaat je ideeën al afschiet, wordt het natuurlijk nooit wat. Daarom mijn tip: maak ze eerst eens concreet. Afschieten kan altijd nog. Bovendien weet je dan tenminste ook wat je afschiet ;-).

Het lastige aan ideeën is alleen dat ze niet ineens concreet zijn. Het is (helaas) niet zo dat je op een ochtend wakker wordt en weet: dit wordt mijn nieuwe trainingsaanbod.

Daarom hebben we een e-book voor je gemaakt: ‘Ontdek wat jij écht in de wereld wilt zetten’. Door het doen van de oefeningen en opdrachten in het e-book zet je de eerste stap naar je eigen trainingsaanbod.

De eerste stap naar je eigen trainingsaanbod

Je kunt het e-book downloaden op deze pagina: ‘Ontdek wat jij écht in de wereld wilt zetten’. Gratis. Je hoeft dus ook geen e-mailadres achter te laten om toegang tot het e-book te krijgen.



Vorige
Vorige

Schrijf eens een brief

Volgende
Volgende

Een dagje Amsterdam