Selma klaar? Bakken maar!

Selma Foeken die aan het bakken is.

Mijn vrouw. Niets menselijks is haar vreemd. Zo heeft zij, net als wij allemaal, wel eens een bevlieging. Met bakken.

Het is een terugkerende bevlieging, want een paar keer per jaar moet er opeens gebakken worden. En dan niet zomaar één taart of cake, nee dan staat ze hele dagen in de keuken. En het moet dan ook nog eens supergezond en verantwoord, dus biologisch, glutenvrij, suikervrij en lactosevrij.

Ze pakt het dus groots en meeslepend aan.

Er worden oude recepten tevoorschijn getoverd en er wordt online gespeurd naar nieuwe recepten (want anders is het saai).

Ook gaan we dan naar de biologische winkel om inkopen te doen, of zeg maar gerust: om groot in te slaan. Amandelmeel, psylliumvezels, handgeslagen rauwe honing, ongebrande noten, arrow root, Medjoul dadels, kokossnippers, dat soort dingen. Kosten (letterlijk 😉) nog moeite worden gespaard.

En dan wordt er dus gebakken. Ik moet me er vooral niet mee bemoeien en mag bij wijze van spreken tijdens dit soort dagen niet eens in de keuken komen.

Je begrijpt: Mij hoor je niet klagen! De liefde gaat in dit geval echt door de maag. Dus doe ik me tijdens deze weken tegoed aan de verschillende baksels, die echt heel lekker zijn. En dus ook nog eens super gezond! Wat wil een mens nog meer?

Nou…

Ik zou het zo leuk vinden als er iets meer regelmaat in deze activiteiten zat. Bijvoorbeeld iedere week een paar verse broodjes en één cake of zo. En dat we ons dan niet een paar keer per jaar helemaal ongans eten aan havermoutmuffins en rauwe cacao brownies, maar elke week iets lekkers, iets kleins, bij de koffie en thee hebben. En dat de keuken dan voor mij ook gewoon begaanbaar blijft.

Zo zou het toch een leuke hobby zijn voor Selma, zou je denken.

Maar nee, dat zit er niet in. Iedere keer als ik net gewend ben aan dagelijks al die lekkernijen, dan is de bevlieging alweer voorbij. Dat weet ik inmiddels natuurlijk uit ervaring.

Inmiddels weet ik ook hoe het komt dat Selma’s bakmanies altijd in fases komen. Dat heeft te maken met haar Human Design type. Dat zal ik even uitleggen. Selma is een Manifesting Generator.

Manifesting Generators zijn niet alleen echte doeners, ze hebben doorgaans wisselende interesses. Het zijn mensen die van de ene naar de andere passie gaan.  Als ze ergens van ‘aan gaan’, dan springen ze er met al hun energie en enthousiasme in, totdat het enthousiasme weer door iets anders wordt aangewakkerd.

Daarom kan Selma dus niet ‘gewoon’ bakken. Helaas. ;-)

Ik ben benieuwd wanneer de volgende bakfase aanbreekt. Ik denk dat ik nog even moet wachten, want ze heeft momenteel een nieuwe passie: Boekselen (don’t ask ;-)).

Maar misschien helpt het als ze dit leest?


Vorige
Vorige

De puber is wakker

Volgende
Volgende

De kwaliteiten van de verbinder